Joburg baby!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sara Dols - WaarBenJij.nu Joburg baby!! - Reisverslag uit Amsterdam, Nederland van Sara Dols - WaarBenJij.nu

Joburg baby!!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Sara

05 Mei 2009 | Nederland, Amsterdam

Haaa na weken van stilte toch even de tijd gevonden om een berichtje te plaatsen!

Al weer meer dan drie weken geleden zijn we met een groep van 10 man naar Joburg in zuid afrika vertrokken. Donderdagochtend vroeg in de bus naar Gabs, daar opgehaald en met twee auto's op weg gegaan. Hele mooie route van Gabs naar Joburg, keiharde muziek aan en zo', 4,5 uur later sta je in een enorme stad! Heel wat anders dan Gabs.
Eerste avond meteen mcdonalds gehaald want dat hebben we niet in Botswana. Nog wat drinking games gespeeld en vervolgens op tijd naar bed.
Vrijdag eerst ontbeten bij een vriend van onze vrienden haha. Bacon and eggs en vervolgens naar het coke zero fest! Super gaaf festival waar we snow patrol en oasis hebben zien optreden!
Zaterdag de hele dag gewinkeld en 's avonds enorm uit geweest. Uiteindelijk geeindigd in een gay bar :P terug naar het hotel en daar nog een feestje tot een uur of half 7 's morgens. Zondag lekker uitgeslapen en naar een markt geweest, sushi gegegeten en meteen uit naar sugar.
Ontzettend gaaf feest deels binnen deels buiten. Begint in de middag en gaat tot 12 uur door. Daarna weer verder gefeest in het hotel. Maandag ochtend 11 uur uitgechecked en terug naar huis gereden/gevlogen. Binnen 3 uur waren we weer bij de grens :) was rustig op de weg...

De afgelopen twee weken op IDCC gewerkt, de HIV poli van het ziekenhuis. Ongelooflijk hoeveel patienten er op een dag zijn. Naar mijn idee weten veel mensen ook niet helemaal wat HIV nou is. Veel patienten nemen hun pillen niet goed of stoppen er een jaartje mee om vervolgens doodziek een jaar later weer terug te komen. Ook veel kinderen zijn besmet en het is toch wel heel erg als je hoort dat de pillen niet meer werken voor een kind van 3.

Weekend daarna op vrijdag in Gabs uitgeweest en zaterdag een braai gehouden in mochudi wat eindigde in een groot feest waarvan ik de helf van de mensen niet kende :P

Weer een week op de IDCC gewerkt, was toch wat minder leuk deze week. In plaats van in de dokters room op screening gewerkt. Wat betekent dat je heel veel papiertjes mag schrijven en ’s middags archief werk mag doen en uitslagen mag intypen op de computer.

Dat weekend weer naar Joburg geweest, vrijdag werk afgezegd en donderdag er een uur eerder vandoor gegaan om de laatste combi naar zuid afrika te halen. Ik was de een na laatste die erbij kon :D
Rond half elf in Joburg aangekomen, meteen even wat gaan drinken. Zaterdag heel lui de halve dag niets gedaan, 2 uurtjes gewinkeld want we hadden 's avonds een cocktail feest en natuurlijk geen goede kleding bij me :D
Enorm hoge pumps gekocht en heb er de hele avond op weten rond te lopen!
Zaterdag heel lang uitgeslapen en om 4 uur op het terras ontbeten met pizza. Om 11 uur 's avonds nog gaan koken, erg lekker curry gegeten. Op zondag bijna de bus gemist, die ging om 1 uur en je moet er eigenlijk een half uur van te voren zijn. Ik was er 2 minuten van te voren..

Afgelopen week begonnen op de male medical ward. Erg leuke ward, er is veel te doen maar er liggen ook erg veel zieke patienten. We mogen veel dingen zelf doen op de afdeling, infusen prikken, bloed prikken en catheters inbrengen. En er was op deze afdeling voor het eerst iemand die zei dat we goede verpleegkundigen waren, omdat we vragen stelden en ook meteen aan de slag gaan als er iets moet gebeuren, dat is toch wel fijn om te horen na 3 maanden stage :)

Afgelopen weekend weer naar Joburg geweest, ja ik reis wat af hier. Afgelopen vrijdag was een nationale feestdag dus naar Gabs gegaan. Uitgeweest in Bull and Bush en vervolgens naar het huis van een vriend van ons. De hele nacht door gefeest en ’s morgend om half zeven in de bus op weg naar Joburg. Ietwat moe om een uur in Joburg aangekomen. ’s Avonds uit eten geweest in een heel leuk afrikaans restaurant, met live band. Zaterdag naar lions park geweest waar je leeuwenwelpjes kon aaien!! Nog een game drive gedaan wat heel leuk was en de leeuwen lopen gewoon vlak langs de auto!
’s Avonds sushi gaan eten en nog even wat gaan drinken en zondag weer terug naar Botswana.

Inmiddels aan week 2 begonnen op de male ward. Onze stage gaat nu echt heel snel, nog maar 3 weken en dan zijn we al klaar. We hebben het nog steeds ontzettend naar onze zin, en ik vind het ergens ook heel jammer dat de stage al bijna is afgelopen. (vorig jaar kon het me niet snel genoeg gaan!) Het huis waar we in wonen is echt ons huis geworden en dat is wel jammer dat we zo snel alweer weg moeten. We hebben nog steeds geen goed idee van waar we heen willen reizen. Mozambique schijnt ook ontzettend mooi te zijn dus misschien gaan we wel helemaal de andere kant op.

Nou dat was een heel verhaal, iedereen weer op de hoogte van wat we de afgelopen maand gedaan hebben!

Heel veel liefs xxxx

• 05 Mei 2009 - 17:14

Marie-louise:

Hallo Sara,

Het is me daar wel effe gezellie he!,Ik geloof dat ik mijn baan hier op zeg en maar een paar maandjes naar jullie toe kom.
    Leuk met die leeuwtjes die had ik ook wel willen aaien.
    Hoop dat je foto,s gemaakt hebt
    Ik ben met konninginne dag samen met Mariet in Almere geweest, was hartstikke gezellig.
    Natuurlijk weer een hele hoop dingen gekocht waar je je later van afvraagd of je dat had moeten doen,en wat je er mee moet.
    Maar dat is natuurlijk ook wel het leuke ervan.
    Met je moeder gaat het best goed maar ze zal blij zijn als je weer terug bent en wij ook allemaal.
    Sam heb ik maar heel eventjes gezien,die ging natuurlijk lekker opstap en op konninginnedag naar Amsterdam.
    Hebben jullie daar ook een beetje konninginnedag gevierd?
    Nou hou je goed en geniet ervan.

gr en een dikke kus van je allerliefste tante
    Marie-louise

• 05 Mei 2009 - 17:33

Dodo:

Hoi Sara,

Klinkt allemaal even leuk! Jammer dat het zo snel voorbij gaat. Als we je een tip mogen geven, Mozambique,doen! Schitterend land, machtig mooie kust en leuke mensen. De wegen zijn goed begaanbaar, en er liggen schitterende campings en resorts langs de kust. Hier alles goed, ga morgen met Ien naar Sittard. Verjaardag van Jos!
    Veel groetjes van ons allemaal en geniet er nog even van.
    Groet Dodo en Peter, Twan,Yoy en Zeb.

• 05 Mei 2009 - 18:29

Mutti:

Kudde stroopwafels op de post gedaan vandaag, hoop
    dat ze niet in kruimeltjes aankomen, dan moeten ze maar uit het zakje slobberen!

kus

• 05 Mei 2009 - 19:07

Suus:

Ha Saar lekker de NLse eer hoog aan het houden lees ik door hard te feesten in het weekend en serieus te werken door de weeks!! Goedzo! :)
    De tijd vliegt: nog maar 3 weken tot je rondreis! Ben benieuwd wat het gaat worden! Hier gaat alles nog steeds op rolletjes, ik ben nog lang niet klaar om terug te gaan! Ook is er veel gebeurd, maar dat ga ik niet op waarbenjij.nu zetten! ;)
    Volgend weekend NY en weekend erna naar mn ouders in Houston. chille plannen allemaal!!
    Lieve saar VEEL LIEFSX

• 10 Mei 2009 - 11:09

Omi:

Sari, liefste kleindochter
    ik wil je even van harte feliciteren met mijn verjaardag! Zo'n ouwe oma, hoera! 79 jaar en ook kilootjes, schoon aan de haak! of waren het er 97?? Soms is het lekker als je van alles vergeet!
    Champi dit keer snel open gekregen met behulp van bejaardenklusburo 'De Kurketrekker'
    Vond het heel leuk toegezongen te worden in het Afrikaans!
    Knuffels, ook van Oop,
    Oma

• 10 Mei 2009 - 14:14

Karin:

Hé Saar,
    Klinkt goed wat jullie daar allemaal doen in dat verre Afrika. Misschien dat we toch een keertje die kant uit moeten gaan ..., zijn zelf net een dagje terug van een weekje France en dat was ook heel goed uit te houden!!
    Begrijp ik goed dat je stage al bijna om is?? En gaan jullie nu nog een flinke trip door Afrika doen? Geniet er van. Liefs van ons viertjes.

• 10 Mei 2009 - 18:44

Oma:

Hoi Sara,
    Wat zie ik nu weer,heeft
    je Moeder je weer gemaild
    onder mijn naam.Het wordt
    tijd dat ik eens aan haar
    opvoeding ga werken.Ben
    wel bang dat het niet meer
    gaat lukken.Gewoon een
    hopeloos geval.Heel leuk
    dat je Zaterdag belde
    en dan al die felicitaties en gezang van verre,zeer
    vereerd.Je vindt het daar
    nog steeds geweldig merk
    ik wel.
    Liesbeth vroeg mij wanneer
    je precies in Tanzania
    langskomt,wat ik natuurlijk
    niet weet.
    Ze wist niet zeker of ze
    vrij kon krijgen.
    Ze moet je zelf maar
    bellen.
    Lieve Saar veel liefs en
    knufs van hier.Opi en Omi.

• 12 Mei 2009 - 14:15

Liesbeth:

Hee Saar,

Mens wat heb je t naar je zin en doe je veeheel! Ik kom eraan hoor ..
    Even vragen wanneer kom je naar hier (Tanzania)? Ik weet wel dat je 31 juli naar Nederland vliegt en volgens Mutti: GEEN DAG LATER!!!!!!
    Het is maar dat je t weet, nou het is ook wel lang voor mutti, wordt tijd dat je daar weer eens wat flessen gaat openknallen, maar eerst ik want ik ga in juni 4 weken naar Nederland gezellig met Mutti naar Opi en Omi. Geniet en misdraag je wederom!
    Dikke KUS Liesbeth